ГЕРБ няма да участва в диалог, свързан с промени в Конституцията

...
ГЕРБ няма да участва в диалог, свързан с промени в Конституцията
Коментари Харесай

ГЕРБ: Няма промени в конституцията, ако има Барселона

ГЕРБ няма  да взе участие в разговор, обвързван с промени в Конституцията и правосъдната промяна, до момента в който ръководещите повдигат тематики като " Барселонагейт " . Това стана ясно от думите на депутата Тома Биков от парламентарната естрада. Управляващи и съпротива размениха остри заявления от името на парламентарните си групи по тематиката, написа КлубZ.

Първоначално Явор Божанков (БСП) попита кой купи на българска манекенка къща за 10 млн. в Испания:  " ГЕРБ паднаха от власт, само че Борисовщината и наследството на това ръководство не престават да тегнат над нас. Последният образец е единствено от няколко дни, обвързван с един голям скандал с една къща в Барселона и подозрение за интернационално пране на пари на стойност към 10 млн. лева.  (всъщност в изтеклите отчети се посочваше към 5 млн. евро, б.р.).

Този скандал стана обект на разисквания в Екологичен потенциал, българския парламент, непознатата испанска преса и българската преса, само че не стана обект на внимание от страна на българското държавно обвиняване или от страна на някогашните ръководещи в лицето на ГЕРБ, които омаловажиха абсурда като медийни изрезки  (всъщност прокуратурата даде трети подред брифинг - по какъв начин разследвала, б.р.).

Самият Борисов съобщи, че няма, не е имал, няма и да има къща в Барселона ",  съобщи още Божанков.

И добави, че медийните отрязъци в Европа са сезирали способените органи и те са провели следствие.

" Никой в никакъв случай не е завявал, че Борисов има къща в Барселона, а Мис Бикини има къща в Барселона за 10 млн. Въпросът е кой купи на една българска манекенка къща за 10 млн. в Испания. Откъде пристигнаха тези пари. Отговорът се крие зад мрежа от компании, подставени лица и офшорна благосъстоятелност.

Този отговор две години не може да бъде открит от българските проверяващи в лицето на прокуратурата, а тя неотдавна получи 219 страници отчет от непознатите служби, които би трябвало да преведе и се надяваме да не й е отнеме още две години да направи това. Въпреки всичко обществото ни се осведоми за този скандал, с помощта на четвъртата власт - медиите ",  сподели още Божанков.

На декларацията на Българска социалистическа партия отговори Биков.

" Това е интензивно мероприятие и се повтаря всяка година. Може да го вкараме в празничния календар ",  съобщи Биков.

И прикани да има ден на " Барселонагейт ".

" Тази работа е доста смешна. Сега, тъй като объркахте всичките схеми, които бяхте подготвили, оказахте се в цялостна невъзможност.

Два месеца не знаете какво вършиме, анализирате, изпадате в конфузни обстановки, тръгнахте да вършиме Комисия за смяна на Конституцията, която още не се е събрала и в този момент пристигна време за " Барселонагейт ".

Април може да подхванете автомагистрала " Хемус ", май месец вкарайте подслушванията. Така всеки месец да има по едно нещо, с цел да може да се занимаваме с всевъзможни нелепости, а не това, което е пред очите ни ",  съобщи още Тома Биков.

Според него има брутална непросветеност на управляващите и редица рецесии, които те не могат да овладеят. Той разгласи, че няма да има разговор, до момента в който ръководещите вършат такива нелепости.

" Започнете да се държите по-отговорно, не сте в съпротива. Вземете се в ръце и започнете да управлявате ",  съобщи още Биков.

В дебата се включи и Антоанета Цонева от " Демократична България ". Тя също направи декларация от името на група.

" ГЕРБ имат предпочитание да се занимаят с празничния календар на българите и има ужасно доста дни, които съгласно тях би трябвало да бъдат маркирани, като стартираме от " Суджукгейт ", " Цумгейт ", " Осемте джуджета ", " Хемусгейт ".

Тъй като считам, че прекалено много ще се натовари празничният календар, ви предлагам да се опитате да канонизиране на светата Главна прокуратура ",  съобщи Цонева.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР